SINUSTA TULEE KOIVU / YOU'LL BE A TREE

kuvat: Jonathan Sundström
kuvat: Jonathan Sundström

SINUSTA TULEE KOIVU / YOU'LL BE A TREE (2017)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Teemu Mäki

Koreografia: Hanna Ahti, Maija Mustonen & työryhmä     

 Trailerin löydät täältä.

Esiintyjät: Hanna Ahti, Krista-Julia Arppo, Maija Karhunen, Maija Mustonen, Laura Rämä, Olavi Uusivirta, Mirka Viitala.

Elävää musiikkia, pianisti Mirka Viitalan tulkitsemana.
Säveltäjät: Mamoru Fujieda, Toivo Kuula, Jean-Philippe Rameau, Domenico Scarlatti, Galina Ustvolskaya and Iannis Xenakis.

Valosuunnittelu: Ada Halonen.
Elokuvaus: Jonatan Sundström.
Valokuvaus: Jonatan Sundström & Teemu Mäki.
Äänisuunnittelu, videoiden ohjaus: Teemu Mäki.
Lavastus: Teemu Mäki, Tuomas Niemelä, Titta Vilhunen.
Tuottaja: Ulrika Vilke / Rospuutto.

"Jos vähintään kolme neljäsosaa lajeista kuolee sukupuuttoon, niin kyseessä on joukkosukupuuttoaalto. Niitä on ollut tähän mennessä viisi. Viimeisin niistä pyyhkäisi läpi maan, meren ja ilmakehän 65 miljoonaa vuotta sitten. Suuri asteroidi törmäsi silloin Jukatanin niemimaahan ja aiheutti ilmastonmuutoksen. Se tappoi dinosaurukset sukupuuttoon - ja siinä ohessa kolme neljäsosaa maapallon kaikista muistakin silloisista eläin- ja kasvilajeista." 


"Nyt on käynnissä kuudes joukkosukupuuttoaalto. Se on ensimmäinen eläimen aiheuttama. Se on ihmisen aiheuttama. Se on ihmiskunnan tähänastisista saavutuksista kaikkein suurin, sillä se vaikuttaa elämään maapallolla enemmän kuin mikään muu mitä olemme tehneet."


"Tällä hetkellä me tuuppaamme mereen yhden kuorma-autollisen muovijätettä joka minuutti. Vuoteen 2050 mennessä vauhti kiihtyy todennäköisesti neljään kuorma-autolliseen per minuutti. Mitä se tarkoittaa? Sitä että vuonna 2050 maailman merissä tulee olemaan enemmän muovia kuin kalaa. Ja jos kalakantojen romahdus jatkuu nykyistä vauhtia, niin muovin määrä meressä ylittää kalojen määrän jo paljon aiemmin.
Tämä on totuus meistä. Mutta ei koko totuus. Täytyy olla muutakin." 

teksti: Teemu Mäki