KOSTO I-IX

kuvat: Katri Naukkarinen
kuvat: Katri Naukkarinen


KOSTO I-IX (2017) 

Ville Tantun tekemän lyhytelokuvan löydät täältä.

Trailerin löydät täältä.               

 Koreografia: Elina Pirinen, dramturginen apu: Heidi Väätänen, luovan kirjoittamisen ohjaaja: Niko Hallikainen ja Elina Pirinen

 Kosto I-IX on koreografi Elina Pirisen tanssijantaiteen maisteriopiskelijoista koostuvalle TADaC-tanssiryhmälle ohjaama resitaalifantasia, joka maalaa läpilaulettuja kielellisesti, visuaalisesti ja ruumiillisesti hienovaraisia sekä suoria koston näkyjä esiin. Laulettua kenttää näyttämöllä ympäröi yhdeksän levon ja festivon täyteistä ruumista, joiden sytyttämä ja sammuttama tableau vivant -muoto tuo ihmisen kauniin sisäisyyden melskeen eteemme.

Teoksen esiintyjät Krista-Julia Arppo, Jenna Broas, Karoliina Kauhanen, Anni Koskinen, Anna Kupari, Outi Markkula, Pinja Poropudas, Lotta Suomi ja Katriina Tavi ovat kirjoittaneet esityksessä kuultavan tekstimassan koreografi Pirisen ja kirjoittaja Niko Hallikaisen ohjauksessa.

Teoksen kokonaisvisuaalinen konsepti on Pirisen ja teoksen dramaturgin Heidi Väätäsen suunnittelema ja valosuunnittelija Nadja Räikän konsultoima ja toteuttama. Resitaalin teknisestä toteutuksesta vastaa äänisuunnittelija Lauri Malin.

Tervetuloa hohkavan valon ja liekehtivän pimeyden aavikoille. Esitykset 19.1.2017-1.2.2017, sekä kiertue Oulu, Talinna, Viljandi, Tampere.